Losinský kapr opět připlouvá…

27.11.2016 22:18 | Domácí turnaje

Začátek prosince bývá kromě prvního sněhu, adventních kalendářů a předvánočních slev spojen také s tradičním šachovým turnajem O losinského kapra.

Název je trošku matoucí, jelikož se turnaj nekoná ve Velkých Losinách, jak by člověka v první chvíli napadlo, nýbrž v osvědčených prostorách hotelu Dlouhé Stráně v nedalekých Koutech nad Desnou, za to v kompetenci zkušených pořadatelů právě z Losin. Letos tu ovšem jedna změna je – místo tradiční druhé prosincové soboty je turnaj z důvodu kolize s extraligou přesunut již na první prosincový víkend, konkrétně tedy na 3. prosince 2016.

Turnaj je součástí Grand Prix České Republiky 2016/17, proto se dá opět očekávat účast širší české špičky, jako příklad GM Jan Krejčí či ‚skoro domácí‘ GM Štěpán Žilka. Nicméně do turnaje zbývá ještě více než týden, proto se necháme překvapit, která velká jména se ještě objeví na startovní listině. Nebo se snad podaří GM Vladimiru Sergeevovi obhájit loňské vítězství?

GM Sergeev

Další předností, kterou turnaj nabízí, je tradičně bohatý cenový fond, a to jak po stránce finanční, tak hlavně co se věcných cen týče, jelikož byly i letos vybírány experty na slovo vzatými a věříme, že stejnou radost jako my budou mít i jejich budoucí majitelé. Byla by chyba opomenout i slosovatelnou cenu, kterou může získat kdokoliv ze zúčastněných – víkendový pobyt pro dva v hotelu Dlouhé Stráně.

Jelikož ne každý to má do Koutů , co by kamenem dohodil, je tu samozřejmě možnost ubytovat se již v pátek přímo v hotelu a využít například wellness, bowlingové dráhy, stoly na ping-pong či kulečník, nebo můžete čas využít i na prosté posezení u piva se starými známými. Mysleli jsme také na ty, kteří se k nám z nejrůznějších důvodů nedostaví – připraven bude online přenos z minimálně čtyř prvních desek.


Není třeba mít strach ani o svůj žaludek. Pro ubytované je připravena snídaně ve formě švédských stolů, kde se může každý nadlábnout, co hrdlo ráčí. A ani ti, co přijedou v sobotu nepřijdou úplně zkrátka. V polední pauze bude na výběr z několik jídel, a tak si každý vybere, co je mu po chuti. Restaurace samozřejmě funguje celý den, takže je občerstvení zajištěno včetně alko i nealko nápojů, dezertů atd…

Pokud jste si právě řekli, že tady rozhodně nesmíte chybět, pak jediné co musíte udělat, je vyplnitpřihláškua v sobotu (nebo ještě lépe v pátek) dojet do Koutů si to pořádně užít. A pokud stále nejste příliš zapálení, přečtěte sireportáž z minulého ročníku, a poté postupujte podle pokynů výše .


Budeme se těšit na Vaši návštěvu. (A klidně vezměte s sebou i přátele a známé!)


Za celý pořadatelský tým zve Jakub Vaculík.

1x 4243x Petr Boleslav
Fotogalerie
Komentáře (1) Aktualizovat Zobrazit pouze mnou komentované
MaX

to pivo s kamarády by bylo fajn, ale ať dole otevřou tu "vinárnu", restaurace zavírá brzo :o)

+0 /-0 | 27.11.2016 23:03